Kirves tass kohvi

11 02 2013

Ammu-ammu nägin filmi “The Bucket List” (ma isegi mäletan, et Maarja-Liis postitas selle filmi treileri Facebook’i ja seejärel vaatasin filmi ära)  ja sealt saingi mõtte lisada Kopi Luwak oma nimekirja.

Möödus paar aastat, kus ma iga jumala päev mõtisklesin selle kohvi maitse üle. Äkki on vürtsikas, ehk tugeva lõhnaga, võibolla maitseb väga imelikult… Need aastad möödusid raskelt.

Kopi Luwak on maailma kõige haruldasem ja kallim kohvi. Seda valmistatakse väga eriskummalisel meetodil. Esmalt söövad possumi- või kassilaadsed loomad (Asian Palm Civet) kohviube. Seejärel läbivad oad nende seedetrakti, kuid kohviube nad ei seedi. Seega väljuvad oad koos ülejäänud väljaheidetega. Ekskrement pestakse ja sellest eraldatakse kohvioad. Need röstitakse ja voila: Kopi Luwak ongi valmis. Siinkohal peaks väljendi “sitast saia tegema” vahetama “sitast kohvi tegemise” vastu.

Ostsin vaid 100g seda kohvi ning maksis $55. Seega ühe kilo eest peaks välja käima paarsada dollarit. Siin Austraalias maksaks kohvikus ainuüksi üks tass $50. Haruldane kraam.

Jahvatasin kodus blenderiga kohvioad ära ja tegin ühe mõnusa tassi endale ja Dario’le (sakslasest couchsurfar). Kohvi maitse ja lõhn olid joogil täitsa olemas ja alla läks ka väga hästi. Samas midagi väga eksootilist ei olnud.

Kohvigurmaan,

Ivar

Kopi Luwak


Toimingud

Information




%d bloggers like this: